7bf3f31c

David Lagercrantz zavítá na podzim do Prahy a do Luxoru!

David Lagercrantz je švédský novinář a spisovatel, autor několika úspěšných populárně naučných knih a románů. Bestsellerový životopis Já jsem Zlatan Ibrahimović (2011, česky 2014) byl přeložen do více než třiceti jazyků a po celém světě se prodalo několik milionů výtisků. 

V roce 2015 napsal pokračování celosvětového fenoménu Milénium Stiega Larssona — kniha Dívka v pavoučí síti vzbudila obrovský zájem médií a stala se jednou z nejprodávanějších knih roku na celém světě. Příběh o Lisbeth Salanderové a Mikaelu Blomkvistovi dále rozvinul v knize Muž, který hledal svůj stín (2017). A právě letos, 12. září, vyjde závěrečný šestý díl celé série Milénium, nazvaný Dívka, která musí zemřít.


O čem v posledním díle půjde?

V jednom ze stockholmských parků se najde tělo žebráka s amputovanými prsty na rukou i na nohou. Vypadá to na nešťastnou smrt bezdomovce, avšak patoložka Fredrika Nymanová se nemůže zbavit pocitu, že s mrtvým je něco v nepořádku, a proto se spojí s Mikaelem Blomkvistem. 

Případ probudí Mikaelovu pozornost, protože žebráka slyšeli několikrát cosi breptat o švédském ministru obrany Johannesu Forsellovi. Byly to jen řeči paranoidního šílence, nebo měl opravdu něco společného s vládou? 

Mikael požádá o pomoc Lisbeth Salanderovou. Ta však po pohřbu Holgera Palmgrena odjela ze Švédska a neozývá se. Nikdo netuší, že pobývá v Moskvě, aby se jednou provždy vypořádala se svou sestrou Camillou. Rozhodla se: už nehodlá být lovenou kořistí. Sama se teď stane šelmou.

David Lagercrantz v Luxoru

S oblíbeným švédským autorem, který velmi úspěšně navázal na příběhy Stiega Larssona, se můžete na podzim potkat osobně. Navštíví pár dní po vydání nového dílu Milénia Prahu a se svými čtenáři se setká na besedě a autogramiádě u nás, v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí.

Těšíte se? Přijdete se podívat a nechat si podepsat knihy (či dokonce knihy)?

Svěřte se nám do komentářů se svými čtenářskými zážitky z Lagercrantzovými knihami.

Luxor, v knihkupectví jako doma

Fotografie autora©Anna-Lena Ahlstroem

Fotografie knih©Nakladatelství Host Brno

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *