d0da2570

Červnové čtení

Do vody – Paula Hawkins

Se svým debutem, Dívkou ve vlaku, strhla Paula Hawkins nadšení po celém světě. Ten také s napětím očekávala její thrillerovou novinku Do vody. Teď konečně přistála na pultech. Vypráví příběh malého městečka Beckford, v jehož říční tůni se najde tělo svobodné matky – a to právě na místě, kde bylo téhož léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii města to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy zdejších obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství… Celou recenzi najdete zde.

Osm – Radka Třeštíková

Její poslední knížka, Bábovky, se stala hitem loňského léta. Před tím letošním přichází Radka Třeštíková s čerstvou novinkou Osm, v níž tentokrát otevírá žánr detektivky. I když tak trochu jiné. Jednu březnovou sobotu je v Ďáblickém háji nalezena postřelená mladá dívka Michaela. Zůstává v bezvědomí a policii se nedaří vyšetřit, kdo čin spáchal a proč. Byl to její snoubenec, nejlepší kamarádka nebo snad někdo z rodiny, ve které Michaela hlídala děti? Ona sama si po probuzení z kómatu osudný den nepamatuje, co víc, nepamatuje si celý poslední rok svého života. Rok, který začal tak nevinně jako pohlazení a skončil pokusem o vraždu. Recenzi si přečtěte tady.

Tíha vesmíru – Jennifer Nivenová

K létu žánr young adult tak nějak patří. A pokud jste navíc jeho fanoušky, rozhodně doporučujeme nepřehlédnou novinku Tíha vesmíru. Pořádně vás totiž překvapí. Není to jen teenagerovská romance, ale hlavně příběh o vlastní odvaze, odhodlání a vlastním sebeuvědomění, které dokáže i lámat skály. Každý si myslí, že dobře zná Libby Stroutovou – tuhle odvážnou dívku s úctyhodnou váhou, jejíž fotku s titulkem „nejtlustší teenagerka Ameriky“ otiskly před dvěma roky snad všechny noviny v USA. Libby se ale od té doby změnila – a nejen co se váhy týče. Stejně tak si každý myslí, že dobře zná i Jacka Masselina. Mezi spolužáky je oblíbený, randí s nejkrásnější holkou ze školy a na první pohled to může vypadat, že má všechno, co si může přát. Až na to, že trpí prosopagnosií – není schopný rozeznávat lidské tváře a svůj handicap samo sebou skrývá. Když tedy na sebe Stroutová a Masselin rázem narazí ve škole, svět se obrátí vzhůru nohama – minimálně Van Burenova střední. A malér je na světě! A recenze tady.

Chybíš mi – Kate Eberlenová

„Dnešek je první den zbytku tvého života“ stojí na dekoračním talíři v jejich kuchyni a Tess tohle motto nedokáže pustit z hlavy, přestože je právě ve Florencii a měla by si před nástupem na vysokou užívat poslední bezstarostné prázdniny. Její život se brzy od základu změní – ovšem jinak, než čekala. I Gus je tou dobou ve Florencii, na dovolené s rodiči. Do jejich života už jedna náhlá a dramatická změna zasáhla. Gus se snaží svým rodičům zavděčit, ale ve skutečnosti touží uniknout a najít sama sebe.Než se oba vrátí zpátky domů, jejich cesty se na letmý okamžik zkříží. Během následujících šestnácti let jim život klade do cesty velmi rozdílné nástrahy a výzvy. Svede osud jejich cesty dohromady?

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *