Ahoj, jmenuju se Neoš…

Jsem úplně normální kluk, no… možná úplně normální ne, protože normální děti čtou míň. Ty chodí víc na počítač. Co to vůbec znamená? Co tam dělají? Já jednou šel na počítač, stoupl jsem si na něj a nic. To mi vysvětlete! Číst je lepší. Já čtu pořád a tak rychle, že kolikrát dočtu knížku dřív, než stihnu rozsvítit lampičku. Holkám se to líbí. A rodičům taky.

U nás ve škole se taky moc nečte. Tuhle jsem třeba přemlouval učitelku aby s námi hrála famfrpál, ale ona neví, co to je. Ani děcka od nás moc nečtou. Nedávno jsem jim říkal, že bych nejraději objel svět za osmdesát dní, ale vůbec nevěděli, o čem mluvím. Hlavně že ví, co znamená slovo robot! To je pořád „hrál jsem si s robotama,“ a přitom ani neví, kdo to první napsal. Já to vím. Byl to Čapek. Kromě toho vím daleko víc věcí – kde je Atlantida, kudy do Bradavic a co si ten podivný Poseroutka píše do deníčku.

Možná si říkáte, že mám velké brýle a že jsem ňouma, ale ve skutečnosti to jsou testovací brýle (a já ňouma nejsem). Jsou větší, a tak se s nimi dá číst rychleji. Dají se přepínat na denní a noční vidění, takže člověk může číst nonstop. Tyhle nové testovací umí taky samy otáčet stránky a vařit hranolky. A díky nim vím všechno – jak na holky, jak postavit srub nebo bunkr a ještě daleko víc. A taky vedu třídní gang „Kdo nečte, je srab“. Doufám, že se k nám brzo přidáš.

Někdy musím číst taky holčičí knížky, protože čekám, než vyjdou nové knížky pro kluky. Až vyrostu, chtěl bych být spisovatelem. Ale zatím mi stačí dělat v Neoluxoru, mám totiž na starost oddělení pro kluky a holky. Já sám jsem už všechny ty knihy přečetl (jen za tři dny), a když vydají novou, tak mi ji hned dají. Proto vám vždycky můžu říct, které jsou ty úplně nejlepší.

Váš Neoš

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *