Palác knih Luxor dospěl, je mu sedm let

Narozeninový den budou dárky i slevy

V pátek 14. srpna oslavuje Palác knih Luxor své sedmé výročí vzniku. A číslo sedm bude provázet zákazníky Luxoru po celý narozeninový den. Každý 7. platící zákazník v Paláci knih Luxor dostane k nákupu dárek v podobě krásné knihy 1000 divů Čech, Moravy a Slezska v hodnotě 399,- Kč. Každý 77. zákazník pak získá bonus v hodnotě svého stávajícího nákupu, který může utratit posléze v jakékoli ze sedmi prodejen Neoluxor. Ten kdo v Luxoru učiní nákup, bude pozván na kávu či sklenku vína do zdejší kavárny. Narozeninový den bude mít Palác knih Luxor prodlouženou otevírací dobu o hodinu a právě od 20. do 21. hodiny dostanou zákazníci slevu 7 % na veškerý svůj nákup. Odpoledne v prvním patře budou probíhat prezentace zajímavých knih spojené s ochutnávkami cukrovinek a nealkoholických nápojů.

Jednička od začátku do dneška

Když před sedmi lety Palác knih Luxor poprvé otevřel své brány zákazníkům, šlo o složitou dobu, kdy se Praha topila v záplavě vody a tak se narozeniny nijak okázale neslavily. Břetislav Janoušek ředitel společnosti Neoluxor, jenž Palác knih Luxor provozuje, vzpomíná: „Tenkrát oslavy dvou let práce a dvou měsíců intenzivních příprav k otevření musely ustoupit do pozadí, protože Pražany i mnohé z nás osobně zasáhla ničivá povodeň.\\\“ Dnes je ale vše jinak, Palác knih Luxor má za sebou sedm let velmi úspěšného fungování a je co slavit. „Celou dobu držíme v Luxoru stejný koncept. Pevnou linií je maximální výběr knih od nejlevnějších po luxusní, a i přes velké množství zboží si zachováváme individuální a kvalifikovaný přístup k zákazníkovi,“ vysvětluje Břetislav Janoušek. V číslech to znamená 3,5 tisíce metrů čtverečních prodejní plochy na třech podlažích nabízejí 60 000 knižních titulů. Zákazníci zde mají k dispozici největší výběr knih o umění či cizojazyčné literatury, vystavují se zde umělecká díla a můžete v prvním patře uchýlit do příjemné kavárny. Palác knih Luxor dává navíc návštěvníkům možnost častých setkání se slavnými osobnostmi literárního světa i celebritami showbyznysu při křtech a autogramiádách. „Tohle všechno můžete na jednom místě mít, ale když bychom neměli dobré lidi, které knihy zákazníkovi kvalifikovaně prodají, nebude to k ničemu. Nezaměstnáváme totiž podavače zboží, ale knihkupce. To považujeme a budeme vždy považovat za prioritní,“ říká Břetislav Janoušek.

Co je Neoluxor

Knihkupectví Neoluxor provozuje Palác knih Luxor a šest dalších velkých prodejen v Praze. Svým výběrem a prodejem je tato společnost největším knihkupcem v České republice. Jde o kapitálově i personálně plně českou firmu, která vzešla z VD Konsorcia a její původní vznik se datuje před 16 lety. Neoluxor a její představitelé mají u nás dosud nevídanou obchodní strategii – obrovské množství knižních titulů soustředilo na 9 tisících metrech čtverečních v sedmi prodejnách na frekventovaných místech Prahy. Například Knihkupectví Hlavní nádraží, poslední otevřená prodejna dceřiné společnosti Neoluxoru, Neopalladium, bylo první otevřenou prodejnou na úrovni v rekonstruovaném Hlavním nádraží.

Co prodejna to unikát

Každá z prodejen je jiná a má svá specifika. Palác knih Luxor je největším knižním stánkem ve střední Evropě, který nabízí desetitisíce titulů, z toho i speciálně vedené oddělení knih o umění a designu. Například oddělení umění, architektury a designu čítá 2,5 tisíce titulů od paperbacků po monografie. V současnosti je nejdražší knihou Paláce knih Luxor monografie Valentino za 22 tisíc korun, nejdražší v historii však není, tou byla za 60 tisíc monografie fotografií Helmuta Newtona. Knihkupectví Hlavní nádraží nabízí široký výběr pragensií, map a drobné dárky. V prvním patře je kavárna, ve které se můžete občerstvit ve společnosti třiceti tisíc titulů knih. Palác knih Palladium v obchodním centru na Náměstí republiky je unikátní svým interiérem, jehož součástí jsou archeologické pozůstatky ze zbytků původního románského paláce. Dům učebnic a knih Černá labuť nabízí tradičně nejširší sortiment učebnic. V prodejnách Neoluxor v OC Chodov, Smíchov a v metru Dejvická najdou zákazníci široký sortiment beletrie, naučné literatury a papírenské zboží. Všechny pobočky jsou napojeny na předprodejní službu Ticket Pro. A co mnozí nevědí, dokonce si lze v každé prodejně objednat ze zahraničí individuálně knihy, o které má zákazník zájem.

Vedle kamenných obchodů prodává Neoluxor od roku 2005 knihy také přes svůj internetový obchod www.neoluxor.cz, kde je v nabídce na 50 tisíc knižních titulů a zákazníci zde najdou denně aktualizované informace, přehled novinek, připravovaných akcí (slev, autogramiád apod.) a často i soutěže o knižní tituly. Ve virtuálním obchodě www.neoluxor.cz učinili zákazníci jen minulý rok na rekordních 65 tisíc objednávek.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *