Letem knižním světem (2. týden 2017)

Tento týden můžete na našem blogu vyhrát knihu Zakázané přání od Jessicy Khoury.

Jaké filmové adaptace nás čekají v prvním pololetí roku 2017? Podívejte se na náš přehled.

Až do konce února máme 28 detektivek z nakladatelství Host s výraznou slevou – každá kniha stojí 199 Kč a pro objednávky online je ještě levnější.

Tento týden vás zveme na tři akce do Paláce knih Luxor:

    Připravované knihy

    Podívejte se do sekce Připravujeme a projděte si celou nabídku chystaných knih. 

    • Nakladatelství Mladá fronta vydala nový ediční plán na jaro 2017. Prolistovat si ho můžete na Issuu.
    • Koncem ledna vydá nakladatelství Egmont knihu Hvězdy nad hlavou, která je souborem devíti povídek ze světa Měsíčních kronik. Soustředí se na klíčové momenty raného života hrdinů, které ovlivnily jejich budoucí život: vyjde najevo, jak se Cinder ocitla pod ochranou Michelle Benoitové a jak se sžívala se svou adoptivní rodinou v Novém Pekingu: co přimělo Winter k rozhodnutí nikdy nepoužít svůj měsíční dar: co vedlo k uvěznění Cress v satelitu a k Vlkovu postavení alfy v královnině armádě. Navíc blíže rozvede moment prvního Kaiova a Cindeřina setkání – tentokrát z princova pohledu –, a dokonce se dostane i na dlouho očekávanou svatbu. 
    • V únoru se vrací Superkrávy. Krátkozraká albínka a malý, nesmělý zrzek sice pořád ještě nepatří k nejoblíbenějším sedmákům na škole, ale přinejmenším už nejsou tak sami. Dokonce teď mají tolik kamarádů, že společně zaberou celý stůl v jídelně! Navíc rozhádané superkrávy mají co dělat samy se sebou, a tak je ve škole konečně trochu klid. Superkrávy a moře trapasů vydá nakladatelství Host.
    • Další případ týmu Patrika Hedströma tentokrát však bez Patrikova vedení nabídne nakladatelství Motto 6. února. Nový román Camilly Läckberg se jmenuje Elsyino tajemství.
    • Po románu Plavec vyjde další thriller Joakima Zandera – Bratr. Přináší zbrusu novou, avšak stylově velmi blízkou zápletku Plavci: Jasmine Ajamová utekla před svou minulostí z drsné stockholmské čtvrti Bergort do New Yorku. Jednoho dne dostane zprávu, že nepokoje v ulicích Stockholmu mají co do činění s náhlým zmizením jejího bratra. Lidé říkají, že se radikalizoval a zemřel v Sýrii v boji za Islámský stát.
    • Další skládačku do série Skleněný trůn nabídne nakladatelství CooBoo už v únoru. Krvavé ostří je souborem pěti novel odehrávajících se před dějem Skleněného trůnu a nabízí pohled do dřívějšího života Celaeny.
    • V únoru se na scénu vrací Abigail Rooková a její excentrický zaměstnavatel R. F. Jackaby v románu Případ ukradeného zubu. Tentokrát se objeví zákeřní měňavci zamaskovaní jako roztomilá koťátka. O den později je jejich majitelka nalezena mrtvá a na krku má podivnou bodnou ránu. Hned nato se z blízkého Gad’s Valley ztratí dinosauří zub odkrytý při nedávných vykopávkách a v údolí začne řádit neidentifikovatelná bestie, která napadá zvířata i lidi a nechává za sebou jen zmrzačená těla.
    • V románu Zkurvenej příběh Bernard Minier potvrzuje své mistrovství a definitivní členství v exkluzivním klubu velkých spisovatelů detektivek, thrillerů a jiných kriminálních románů. Opouští tentokrát Martina Servaze, Toulouse i Pyreneje a vezme čtenáře na sever od Seattlu, kde se táhne řetězec jen trajektem přístupných ostrovů, tři sta šedesát dní v roce obklopených mlhou, kde každý zná každého. Na jednom z nich – Glass Islandu – žije teprve šestnáctiletý Henry. Vyjde v únoru.
    • J. K. Rowlingová doplní učebnici Fantastická zvířata a kde je najít o další tvory a předmluvu od Mloka Scamandera. Nové vydání si vysloužilo i nové obálky. Zatím není jisté, zda Albatros na jaře vydá pouze dotisk původní učebnice, nebo se vrhne na aktuálnější verzi.

    Knižní novinky týdne

    Kompletní přehled novinek najdete v sekci Nové knihy

    Filmové novinky

    Podívejte se na nový, rozšířený trailer k Padesáti odstínům temnoty, které uvidíte v českých kinech od 9. února.


    Seriálová adaptace knihy Muž z vysokého zámku se dočká 3. řady. Pokračování seriálu oznámil Amazon v krátkém teaseru.


    Chystá se filmová adaptace knihy Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů, která bude uvedena pod názvem Guernsey. Režie se ujme Mike Newell, do hlavních rolí byli obsazeni Lily James a Michiel Huisman. Natáčení by mělo začít už letos na jaře.

    Hulu chystá seriálovou adaptaci románu Příběh služebnice od Margaret Atwoodové (kniha vyšla před řadou let v nakladatelství BB/art, doufejme, že se dočkáme nového vydání nebo dotisku). První epizoda bude odvysílána 26. dubna.


    Autorka: Olga Zbranek Biernátová

    Zdroje: Collider.com, Hypable.com, Kniznivesmir.cz, Bookriot.com

    Sledujte Letem knižním světem pravidelně, nový díl vždy v pondělí v poledne.

    Sdílet

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *