5f9ebe06

Knižní adaptace, které letos upoutaly pozornost

Než přišla bouře

Pro mladý zamilovaný pár Tami a Richarda je plachtění skvělou formou úniku z reality. Jejich cesta z Tahiti do San Diega však velmi rychle nabírá až děsivých rozměrů. Nepřející počasí, žádný motor a velmi nízká šance na záchranu. Jednačtyřicet dní na širém moři donutí oba přemýšlet nad jejich dosavadním životem a vším Než přišla bouře. nyní mohou jen jedno, doufat v zázrak. Snímek, ve kterém se kloubí romantické prvky s prvky dramatickými až katastrofickými, byl natočen podle stejnojmenné knihy, jenž je založena na skutečných událostech, které si na vlastní kůži prožila autorka knihy Tami Ashcraft. 

Já, Simon

Knižní young adult hit Probuzení Simona Spiera zasáhla tolik čtenářů, a tak není divu, že se brzy dočkal filmové podoby s názvem Já, Simon. Šestnáctiletý Simon si neví rady. Ví, že je gay, ale to těší je vyjít s pravdou ven. Útěchu nachází v záhadném Blue, se kterými si e-mailuje. Jenže, jak už to tak bývá, jeho a Bluovy e-maily se dostávají do špatných rukou. Co teď? Film Já, Simon u nás odstartoval svou popularitu premiérou 14. června a stal se bez pochyb jedním z nejlepších romantických s humorných filmů letošního roku. 

Ostré předměty

Pamatujete si ještě na Zmizelou? Ano, na ten film, ale také na knihu, podle které byl natočen a kterou napsala Gillian Flynn – jedna ze současně nejvýraznějších autorek thrillerů a detektivek. Je-li vaše odpověď ano, tak si jsme jistí, že jste v nedávné době slyšeli o Ostrých předmětech, jehož první díl s Amy Adams v hlavní roli byl odvysílán 6. července na HBO. Co tato minisérie nabízí? Malé americké městečko Wind Gap to nemá vůbec jednoduché. Někdo zde útočí na malé nevinné dívky a pro začínající reportérku Camille Preakerovou by to mohl být odrazový můstek v její kariéře. Jenže tato doslova vražedná skutečnosti nabírá na obrátek a získává mnohem tragičtější podobu. 

Den co den

Co kdyste nevěděli, jak vypadáte? Co kdybyste se Den co den probouzeli v těle někoho jiného? Zvládli byste to? Zní to jednoduše, ale probudit se v těle středoškoláka Justina a zamilovat se do jeho přítelkyně Rhiannon rozhodně nebylo v plánu. Otázkou je teď, jak být Rhiannon i nadále na blízku a nezbláznit se. 

Ztracen v džungli

Výprava do hlubokého a neprozkoumaného pralesa ne vždy dopadá dobře. Stačí málo a čtyři dobrodruzi se rozdělí. příběh se zaměřuje na Yossiho, který je sám vydán na milost samotě a nebezpečí jednoho z nejkrutějších míst naší Země. Bez výcviku a znalostí svého okolí je nucen týdny přežívat na prahu smrti a doufat, že se dostane ven. Nic ale nezmění na tom, že je sám Ztracen v džungli. Tento drastický film o lidské snaze přežít byl založen na skutečné události, které potkala Yossiho Ghinsberga, kterého si ve filmu zahrál Daniel Radcliffe. 

V pasti času

Čas je všemocný. jen si představte, čeho všeho by lidstvo bylo schopné, kdyby se čas dal ovládat. Pro třináctiletou Meg a jejího menšího brášku Charlese to však není až tak nemožné. Díky tajemnému panu Kdovíco a dvěma nebeským bytostem se vydává na jedinečnou pouť časem a prostorem s jediným cílem – najít svého tatínka. To ale nebude jednoduché. Celý vesmír je čím dál rychleji zahalován temnotou a jestli chce Meg uspět, nezbude jí nic jiného než společně s kamarádem Calvinem svést bitvu s temnotou. V pasti času je krásným a originálním sci-fi příběhem, jehož filmovou podobu v roce 2018 uvedla studia Disney. 

 Autorka: Lucie Želenská

Zdroj fotografie: www.sbs.com.au

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *