Co číst v září

Dan Brown: Inferno

Každá nová kniha Dana Browna hypnotizuje čtenáře po celém světě a Inferno nebude jiné. Robert Langdon se tentokráte ocitá v srdci Itálie, kde studuje mnoha záhadami a tajemstvími opředený rukopis – Danteho Peklo. Těšte se, bude to boží!

E L James: Padesát odstínů svobody

Tak jste se dočkaly! Po padesáti odstínech šedi a padesáti odstínech temnoty přichází poslední díl – Padesát odstínů svobody. Příběh Christiana a Any se, jak jinak, dočká velkolepého finále. Romantika, erotika i porno. A navíc poprvé Mr. Grey v submisivní roli.

Rossella Calabró: Padesát stínů Adama

Mr. Grey je tajemný, krásný, sexy a charismatický. Problém je, že neexistuje. Zato Adam ano. Je to váš přítel-manžel-milenec. I když se Adam šourá v pantoflích po bytě, na sobě má vytahané tričko zamaštěné od vepřoknedla a jako četbu rozhodně zvolí poslední číslo Motorevue, má v sobě něco, co Mr. Greyovi chybí: dokáže v nás probudit lásku a pobavit nás.

John Irving: V jedné osobě

Tato kniha je nečekaně upřímná. Irving se věnuje homosexuální tematice a přiznal, že knihu napsal pro svého jedenadvacetiletého syna, který je gay. V jedné osobě je důkaz toho, že John Irving může stále přijít s něčím novým.

Emily Griffin: Kam patříme

Kam patříme spadá do edice Inteligentní romány pro inteligentní ženy. Vypráví příběh šestatřicetileté Marian, která v životě dosáhla již téměř všeho. K dokonalosti již schází jen to, aby jí vysněný idol navlékl snubní prsten. A aby neměla problémů málo, jednoho dne se u jejích dveří objeví osmnáctiletá Kirby – její dávné tajemství.

Graeme Simsion: Projekt manželka

Originální, humorný, dojemný i romantický příběh se svérázným a naprosto neodolatelným hlavním hrdinou. K nalezení dokonalé manželky stačí zdánlivě málo: vytvořit dotazník a čekat na tu pravou. Víc se dočtete v neotřelé lovestory Projekt manželka.

Anders de la Motte: Buzz

HP, hrdina kultovního švédského thrilleru Game, je zpět. Zmizel v nejhlubším utajení, aby si zaslouženě užíval v potu tváře vydělané miliony, ale něco mu začíná chybět: adrenalinové vzrušení z riskantních situací, do nichž ho dostávala tajuplná Hra.

Robert Ludlum: Bourneova moc

Bourneova moc od Roberta Ludluma je pokračování klasiky, kterou znají snad všichni fanoušci tohoto žánru. Má svého dávného přítele zabít. Bez něj ovšem sám nepřežije. Jason Bourne má před sebou další nesnadný úkol – dopadnout skupinu teroristů, která má v plánu zničit strategické přírodní zdroje, bez nichž by Amerika nemohla fungovat.

Jeffrey Eugenides: Sebevraždy panen

Jeffrey Eugenides je celosvětově úspěšný autor oceněný Pullitzerovou cenou (kterou dostal za román Hermafrodit). Kniha Sebevraždy panen vypráví příběh o pozoruhodných, předčasně zemřelých sestrách Lisbonových. Když matka pouštěla svých pět dcer na jedinou schůzku jejich života, všechno se zdálo být téměř v pořádku, přestože tragédie visela ve vzduchu. Na záhadné dívky vzpomínají dvacet let po jejich úmrtí chlapci ze sousedství.

Sahar Delijani: Strom ztracených vzpomínek

Írán, tak vzdálený, je najednou velmi blízko. Plný utrpení, ale i živé krásy, kterou nejde uvěznit. Strom ztracených vzpomínek je nadčasové drama o třech generacích rodiny zmítaných událostmi a přesto pevné v zakořeněných jako strom, který stojí na zahradě jejich rodného domu. Je to strhující vyprávění o osudech žen, mužů a dětí v porevolučním Íránu, kteří nesmírně toužili žít normální život, studovat, milovat, vychovávat děti, prožívat běžné denní radosti i starosti.

Maggie Stiefvaterová: Ve znamení Štíra

Americká autorka, která se i u nás proslavila svou veleúspěšnou romantickou trilogií o vlkodlacích (Mrazení, Váhání a Splynutí), vystavěla svůj nový román s působivou tajemnou atmosférou na skotské, irské a manské mytologii. Kolem báje o rychlých, nádherných, ale nebezpečných vodních koních rozehrála příběh dvou mladých lidí, jejich vztahu, těžkých rozhodnutích a nelehkého dospívání.

Ruta Sepetysová: V šedých tónech

Píše se rok 1941. Lině je patnáct let a těší se, že po prázdninách půjde na uměleckou školu. Jednoho večera ale k nim domů vrazí sovětská tajná policie a společně s její matkou a malým bráškou ji odvlečou pryč. Čeká je deportace do pracovních táborů na Sibiři. Lina se musí naučit bojovat o život, přijímat obtížná rozhodnutí, spolknout ponižování a bití a hlavně nenechat se zlomit, udržet si vlastní lidství. A to se jí daří díky své rodině a také lásce k výtvarnému umění.

Nastavte si v sekci Připravujeme upozornění na vydání knih, na které se těšíte. Mailem vám pošleme info, jakmile budou skladem.

Autor: Tomáš Fojtík

Zdroj obrázku: CC ElBokkie

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *