Bezkontaktní platební terminály už i v knihkupectví Neoluxor

Placení nikdy nebylo tak snadné. Pokud máte platební kartu, která bezkontaktní operace dovoluje, stačí ji přiložit k terminálu – a to je vše. Žádný pin, žádné podepisování, žádné čekání. Vše je rychlé a jednoduché. V čase učebnic a předvánočních prodejů toto zrychlení u pokladen uvítá každý. Bezkontaktní operace je možné z bezpečnostních důvodů provádět u částek nepřesahujících 500 Kč.

Bezkontaktní karty jsou bezpečné, mají stejnou úroveň ochrany jako standardní platební karty. Tyto karty není třeba vkládat do terminálu, stačí je přiblížit na vzdálenost pěti centimetrů. Při bezkontaktní platbě tedy kartu nedáváte z ruky a můžete dohlížet na celý průběh transakce.

Touto službou začíná nová éra placení, kdy se zákazník ještě méně musí spoléhat na hotovost a kdy placení kartou při menších částkách nepředstavuje zdržení u pokladny. Knihkupectví Neoluxor novou službu testovalo na svých pobočkách už od června, ostrý provoz ve všech 9 prodejnách spustilo 27. srpna 2012.

Bezkontaktní platební technologie byla poprvé v Evropě představena ve Velké Británii v roce 2007 a v současné době ji mohou zákazníci využívat v řadě evropských zemí jako například na Slovensku či v Polsku.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *