Trenér1

Trenér – tip redaktora na nový český román

Trenér je druhou knihou autora Martina Kodýdka, po světě makléřů se rozhodl vrhnout na divoká hřiště mládežnického fotbalu. A rádi se dělíme přímo o názor redaktora z nakladatelství, který o knize řekl:

„Nový román Martina Kodýdka přináší pohled do světa mládežnické kopané. Každý, kdo fotbal hrával nebo kdo má ratolesti ve fotbalové přípravce, si v knize najde své. Hlavní protagonisté románu – trenér Spartaku Prokop Veselý a trenér Dynama Tibor Stančev – nemohou být rozdílnější. První sází na moderní trendy, chce vštípit mladým chlapcům hlavně dovednosti a radost ze hry, zatímco druhý jmenovaný sleduje v první řadě výsledky, takže jeho svěřenci zažívají už v útlém věku pravé galeje. Kromě nich se ale v knize objevuje mnoho dalších postaviček, které vám přijdou povědomé: správce hřiště, který chce mít nejlepší trávu v kraji; předseda klubu, kterého vlastně mládež zas tolik nezajímá; legendy klubu, jejichž slovo je zákon; ambiciózní rodiče i spousta „neviditelných“ lidí, kteří ale pro klub žijí a pro chlapce udělají první poslední. Román je humorným vhledem do českého fotbalového prostředí, ale jde právě o fotbal a fotbal není jen záležitostí života a smrti, je mnohem důležitější.“

Trenér2

Trenér je první český román mapující svět dětského fotbalu. Nabízí napínavý příběh a dva odlišné pohledy na mládežnickou kopanou. Kdo uspěje? To už se dozvíte v knize. 

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *