7lásky recenze2

Setkání s láskou na sto způsobů

Příběhy lehké a jemné jako letní vánek. Příběhy plné naděje, lásky, ale především víry v dobré konce. Taková je edice 7lásky.

Někdy máte chuť ponořit se do příběhu, který není plný krve, zločinců a zkrachovalých vyšetřovatelů. Poznat hrdiny, kteří prožívají obyčejné problémy, hledají lásku, porozumění a na svět hledí s úsměvem. Toužíte dočíst s pocitem, že jste si na knize „pochutnali“, a okamžitě o ní potřebujete někomu vyprávět. Hledáte knížku, s níž strávíte letní dovolenou. Přesně takové jsou romány a novely z edice 7lásky.

Přečtěte si intimní příběh o lásce, která trvá, i když manželství již skončilo. Nechte si vyprávět o deseti letech, během nichž se hlavní hrdinové desetkrát setkali, aby prožili dech beroucí romanci v Den, kdy jsme se potkali. Vstupte do kouzelného světa knihomolů a jejich osudů s majitelkou Knihkupectví na Bylinkovém náměstí. Objevte pod Eiffelovkou, že nejlepším lékem na zlomené srdce je Láska a sýr v Paříži. Někdy je hezké, když mě miluješ, řeknou možná nakonec dvě kamarádky v humorném románu ve stylu Bridget Jonesové. A ještě můžete objevit spoustu jiných, edice 7lásky vás zkrátka vezme na objevnou cestu do země příběhů a dobrých konců, které všichni tak moc potřebujeme.

7lásky recenze

Stejné kouzlo má také kniha Devět tváří tebe. Útlý román je nevšedním pohledem na jednu ženu. Ve své podstatě se nejedná o souvislý příběh. Autorka Janice Pariatová zvolila zcela nečekaný způsob vyprávění. Za celou knihu se nedozvíte jméno, národnost ani jiné podrobnosti o oné tajemné hlavní hrdince. Díváme se na ni totiž pohledem těch, kteří ji milovali. Právě díky jejich prožitkům si sestavujeme životní obraz holčičky, dívky a později dospělé ženy. Ať se jedná o jejího učitele, náhodná setkání či osudové vztahy, všech devět vypravěčů hovoří o uctívání, vášni, zklamání i touze, kterou jim přinesla. Devět lidí, devět způsobů lásky, skoro jako devět kočičích životů.

Díky knize Devět tváří tebe se zamyslíte nad tím, jak váš život vypadá pohledem ostatních lidí, co pro ně představujete a jak se jejich bytí změnilo setkáním s vámi. A možná si uvědomíte, že z různého úhlu můžete působit jako zcela rozdílná osoba. A možná se sami začnete dívat i na své milované trochu jinak.

Chystáte-li se v nejbližší době na dovolenou, vřele doporučuji, abyste si jednu z krásných knížek této veselé edice přibalili.

Helena Herynková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *