d5c1d276

Koláčky a spiklenci pomáhají!

Ne každý možná tuší, že Theo Addair je mladý český spisovatel, který v roce 2018 vydal svůj velmi úspěšný debut Muffin a čaj, po němž se na pultech doslova zaprášilo. Letos následovalo neméně úspěšné pokračování s názvem Koláčky a spiklenci. A snad už na podzim se můžeme těšit na novinku z žánru fantasy s názvem V stínu Oskeruše.

Čím jsou tituly tak výjimečné a proč si získaly české publikum? Odpověď je jednoduchá. Jedná se o velmi emotivní četbu, v níž autor klade důraz na precizní styl vypravování. Atmosféra je chladnější, protože se nevyhýbá vážným tématům, jako jsou například šikana, coming out či problémy v rodině.

Oduševnělý young adult příběh se točí kolem dvou teenagerů z Obrtínského gymnázia. Daniel a Kit jsou každý jiný. Zatímco Daniel se topí v samotě, tichu a nepřijetí, Kit je plný emocí a optimismu, který mu dodává podporující maminka. Co se stane, když se dva natolik různí chlapci poznají a přeskočí jiskra?

Nemusíte mít obavy. Román není prvoplánovou romancí, ale naopak poukazuje na důležitost přátelství a podpory mezi lidmi. Přijetí toho, jaký kdo je a jeho pochopení. Ukazuje nejen všem mladým, že není nutné nikoho odsuzovat, ale naopak podat pomocnou ruku v nouzi. Nejedná se přímo o osvětu, ale autor vás rozhodně přesvědčí, že je potřeba věřit. Vždy je naděje, abyste své problémy vyřešili. Každý má něco, s čím se musí poprat, a nic není jednoduché, stejně jako příběh Kita a Daniela.

Theo Addair se rozhodl část výtěžku předat organizaci S barvou ven, o čemž nás také informoval nejen na svém blogu vpismenkach.cz, ale také na křtu knihy Koláčky a spiklenci. Ten proběhl v sobotu od deseti hodin na Světě knihy v besedním sále Čtení tě mění. Autogramiáda od jedenácti hodin přilákala spousty z vás a pokud ještě své výtisky nemáte, zakupte je a přispějte na dobrou věc.

Redaktorka Chensie Ips

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *