3b0dd954

Když choděj kluci s klukama a holky s holkama: 7 LGBT knih, které by si měli přečíst všichni!

KOLÁČKY A SPIKLENCI

Oblíbený český autor Theo Addair v pokračování svého bestselleru Muffin a čaj rozvíjí vztah dvou dospívajících chlapců. Ačkoliv se zdálo, že Kit a Daniel před sebou mají duhovou budoucnost, osud jim nachystá několik překážek, které  kluci sami možná překonat nezvládnou… Skvěle napsaný příběh o lásce, přátelství a o tom, že některé problémy vyřeší jenom tvarohové koláčky ve velkém množství!

HOLKA MIMO RYTMUS

Leah vždycky chodila s kluky. Nikdy by si nemyslela, že se může zamilovat do holky, přesto se ale přistihne, že ke své kamarádce začne cítit něco, co k nikomu nikdy necítila… Připravte si kapesníčky na slzy smutku i smíchu, tenhle příběh ukazuje, že láska nezná škatulky! Becky Albertalli, autorka hitu Já, Simon, se ve své nejnovější knize dotýká dosud nepříliš prozkoumanému tématu bisexuality.

MALÝ ŽIVOT

Při čtení Malého života si uvědomíte, jak moc se člověk během let mění. Nejen vzhledem nebo oblečením, ale taky tím, koho miluje, koho nenávidí, jak se staví ke kariéře nebo k přátelům. Malý život je velká kniha. Sledujte zapeklité a propletené osudy čtveřice mladých mužů, kteří přicházejí do New Yorku s ambicemi proměnit své sny ve skutečnost. Jeden z nich má ovšem minulost tak temnou, že poznamená i ostatní…

V JEDNÉ OSOBĚ

John Irving, autor bestselleru Svět podle Garpa, věnoval román V jedné osobě svému homosexuálnímu synovi. Děj románu se táhne od puritánských 50. let až do současnosti a zabývá se bisexualitou, homosexualitou i transgender tematikou. John Irving píše citlivě jako vždy a dokazuje, že se ani na stará kolena nebojí odvážných námětů.

ZAKÁZANÉ OVOCE

Jojo Moyesová, autorka bestselleru Než jsem tě poznala, představuje ve své knize Zakázané ovoce nešťastný příběh lásky mezi mladou dívkou a mužem, který se zasnoubil s její nejlepší kamarádkou. Na pozadí toho všeho se ale odehrává ještě jeden příběh – love story dvou silných, ovšem zcela odlišných žen, které se v konzervativních 50. letech musí vyrovnat s tím, „co by tomu řekli lidé“.

OBRAZ DORIANA GRAYE

Dnes už je Obraz Doriana Graye literární klasikou probíranou v hodinách literatury, ovšem na konci 19. století Oscaru Wildeovi vynesla místo slávy a úspěchu obžalobu z nemravnosti a kažení mládeže. Ten magický příběh o znepokojivě pohledném mladíkovi ovšem dodnes neztratil nic ze svého kouzla! Kdo by nechtěl zůstat věčně mladý?

BABY JANE

Finská spisovatelka Sofi Oksanen se kontroverzních témat nebojí. V jejím románu Baby Jane naváže mladá lesbička, která si libuje v makeupu a lodičkách na podpatku, bouřlivý vztah s o deset let starší Piki, která „přede mnou spala s pětapadesáti holkama, ukradla několik aut a prodávala speed. Byla potetovaná a měla několik piercingů.“ Je to temný román o lásce, která je od samého začátku odsouzena k záhubě, ale vypravěčka je s tím smířena – i krátké finské léto lásky je lepší než nic…

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *