Načítám Akce

« Všechny Akce

  • akce již proběhla.

Jiří Hájíček – Plachetnice na vinětách

24. 6. 2020 17:00 18:00

Luxor Plachetnice na vinetach 1200x628 bannerFB A

Pražský křest nové knihy renomovaného českého autora!

Jiří Hájíček patří k nejúspěšnějším současným českým spisovatelům. Jeho knihy získaly několik ocenění (např. dvakrát Magnesii Literu) a vyšly v řadě světových jazyků. Plachetnice na vinětách je nový román vyprávějící o osamělosti i o tom, že vzdálenost mezi lidmi může být bez konce. Tištěná kniha vychází v nakladatelství Host, audiokniha v podání Vandy Hybnerové ve OneHotBook.

Vzdálenost mezi lidmi může být bez konce Marie, rozvedená sedmačtyřicetiletá docentka literatury, se přes léto ocitá v poloprázdném bytě své sestry v Českém Krumlově. Dojíždí odtud na venkov za těžce nemocnými rodiči a ve volných chvílích brouzdá mezi davy turistů krumlovskými uličkami. Seznámí se přitom s mladičkým knih kupcem Filipem. Jejich začínající románek dýchá atmosférou horkého července a četnými literárními konotacemi. Marie však chce především urovnat vztahy se svou sestrou a postarat se o rodiče — dominantního otce a mírnou, obětavou matku. A vyrovnat se se svou osamělostí. Tu vnímá jako uvíznutí v čase, kdy na ni z minulosti doléhají vzpomínky — a z druhé strany vyhlídky na stáří. V rodinné tradici silných mužských vzorů Marie přemítá o tom, co bylo, a současně se ptá, jak žít dál a co si počít se „shakespearovskou láskou“…

Palác knih Luxor

Václavské náměstí 820/41
Praha 1, 11000 Česká republika
+ Google Mapa
296 110 372

Dovolujeme si Vás informovat, že v průběhu této akce budou pořizovány fotografie nebo krátké videozáznamy, které mohou být použity pro účely propagace společností EUROMEDIA GROUP, a. s., IČ 49709895, jak v tištěné, tak v elektronické podobě (například na webové stránky, Facebook, Twitter, tiskoviny). Účastí na akci souhlasíte se zpracováním těchto osobních údajů.