Načítám Akce

« Všechny Akce

Beseda a autogramiáda Wolfganga Beltracchiho

22. 5. 16:00 17:00

LUXOR Autogramidada Beltracchi online 1200x628 1

Úspěšný německý malíř a bývalý padělatel umění Wolfgang Beltracchi dorazí na autogramiádu do Luxoru! Těšit se můžete na besedu i na představení jeho nové knihy Autoportrét.

Akce se koná ve středu 22. května od 16 hodin v kavárně Paláce knih Luxor (Václavské nám. 41, 1. patro) v Praze.

Vstup je zdarma.

9788090921221

Příběh Wolfganga Beltracchiho je strhujícím popisem jeho života a zároveň šokujícím odhalením o tom, jak funguje trh s uměním. Beltracchi je německý malíř a bývalý padělatel umění. Vytvořil obrazy ve stylu Maxe Ernsta, Andrého Deraina, Heinricha Campendonka, Emila Filly a dalších, které se velmi úspěšně prodávaly po celém světě. V roce 2011 byl v jednom z největších procesů s paděláním umění odsouzen za organizovaný podvod. Údajný zisk se pohyboval mezi dvaceti a padesáti miliony eur. V této senzační knize Beltracchi mluví o svém toulavém životě a popisuje, jak se stal padělatelem umění, jaké techniky a postupy používal a co ho fascinovalo na umělcích, jejichž mistrovský rukopis dokázal naprosto dokonale napodobit. Poutavý příběh doplňuje svým vyprávěním jeho manželka Helene, která mu pomáhala s prodejem obrazů přes galerie a nejslavnější aukční domy světa. Beltracchi dnes patří mezi nejvyhledávanější malíře současného umění. Jeho obrazy, které podepisuje už vlastním jménem, jsou celosvětově velmi žádané.

Palác knih Luxor

Václavské náměstí 820/41
Praha 1, 11000 Česká republika
+ Google Mapa
296 110 372

Dovolujeme si Vás informovat, že v průběhu této akce budou pořizovány fotografie nebo krátké videozáznamy, které mohou být použity pro účely propagace společností EUROMEDIA GROUP, a. s., IČ 49709895, jak v tištěné, tak v elektronické podobě (například na webové stránky, Facebook, Twitter, tiskoviny). Účastí na akci souhlasíte se zpracováním těchto osobních údajů.